Här är alla alstrena som kom in till kittävlingen, och Pia o jag var glad att vi inte behövde ta fram en vinnare för det var helt otroligt fina grejer. Så det blev röstning och vi har 1:an, 2:an och 3:an allra först.
Visst höll på att glömma receptet till brödet ni ville ha, här kommer det...
Hurtbullebröd
2 bröd:
4 dl fiberhavregryn
10 dl vetemjöl
2 dl linfrö (hela eller krossade)
2 dl russin
2 dl grovhackade hasselnötter
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
8 dl mild yoghurt ( jag tar hela paketet)
1 dl flytande honung
1 dl lingonsylt
2 bröd:
4 dl fiberhavregryn
10 dl vetemjöl
2 dl linfrö (hela eller krossade)
2 dl russin
2 dl grovhackade hasselnötter
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
8 dl mild yoghurt ( jag tar hela paketet)
1 dl flytande honung
1 dl lingonsylt
( jag tillsätter en påse torkade aprikoser oftast)
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör i yoghurt, honung och sylt.
Klicka ner smeten i två smorda avlånga formar, rymd ca 1 ½ l.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limporna och låt dem svalna under
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör i yoghurt, honung och sylt.
Klicka ner smeten i två smorda avlånga formar, rymd ca 1 ½ l.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limporna och låt dem svalna under
bakduk. Stjälp upp limporna och låt dem svalna under bakduk.
1 kommentar:
Kan se att ni haft en kanon dag och mycet snyggt blev det. Ses på onsdag kväll...
Skicka en kommentar