tisdag 30 juni 2009

BUS-fabriken..

En annan LO till CC, med runda former. Tyckte det var lite passande med L i alla rutchkanor på busfabriken. Och massor av glada färger..

måndag 29 juni 2009

Ännu en till CC...

Här har jag gjort en nostalgi LO. Min fd. jobbarkompis hade födelsedagsfest, tema 80-talet. Och det var ju skitskoj, visst var vi fina i topperat hår och stora axelvaddar????

Blommorna tyckte jag passa så bra, lite blad, brads, band och Sribble Scrabble papper.

fredag 26 juni 2009

På väg hem....

I veckan väntar jag på lite nya blommor från Pentaloo..............................................................



torsdag 25 juni 2009

SCRAPTRÄFF i LAHOLM.....

Här kommer en inbjudan till scrapträffen i LAHOLM, den 18/7. Det är en ljus och fin lokal, många får plats. Så skynda er in och anmäl er nu.... Klicka på bilden så ni får den större...

onsdag 24 juni 2009

En till CC...

Här har jag ännu en som jag gjort till Svensk Scrapbookings CC. Också väldigt enkel, men enkelt kan ju också vara snyggt (tycker jag). Är allmänt kallad papparazzi av familjen, och älskar dessa färger. Lite rest papper+ ett från Urban Lily, blommor, pärlfloss, bling, ritat några hörn med Pentalpennorna och målat med crackle paint. Chipbordpil, en knapp och 3-D lack på titeln (vilket inte syns när jag fotografera).



Vinnarna i DELTÄVLING nr. 5

Har nu lagt in under inlägget till röstningen, i respektive kort- och LO-kategorin. Hur det gick i deltävling 5. Många som delade samma placering.

Presentation 3:e plats...



Namn/nick: Lonni Lydig/ Bettan


När började du scrappa??? Ja började scrappa på riktigt för ca 3 - 4 år sen, innan dess har jag i alla år gjort album på mitt eget vis, på vanligt vitt/svart papper (tyvärr ej syrafritt) och skrivit o ritat med tuch pennor, så hemma finns radvis med pärmar med foton i.


Vad fick dej att börja??? Det var efter min mor varit i Canada och Florida, kom hem med lite pappar och dekorationer därifrån. Som jag tyckte var/blev intressant att få veta mer, framför allt att man bevarade korten längre med syrafritt papper! Jag gick då en nybörjarkurs på en eftermiddag och sedan började jag lite trevande att försöka scrappa på eget hand. Jag beställde material på tradera och några webbutiker som sålde lite (var inte så stort utbud då). Min första stora investering blev en quickutz tång modell äldre blå och alfabetet Eliza.


Vad tycker du är roligast med att scrapp?? Normalt planerar jag Lo´n efter kortet/korten, väljer färg o papper utefter motiv mm. Under denna tävling har jag fått lära mig att jobba lite tvärt om och det har också varit kul, det är dock mer ovanligt att jag "planerar" vad som skall fotograferas för att det skall passa till en viss Lo. Jag scrappar mest för att bevara minnen, men också för att det är en avkopplande trevlig och rogivande hobby.


Min scrappstil? Hmmm, allt efter vad jag har lust med, snappar upp lite här o där, provar gärna lite nya idér mm, dock har jag kommigt fram till att jag inte är någon stämplare eller kortmakare. Vill helst scrappa i milda toner, inte för röriga papper eller stressiga mönster. Tycker inte om att "plåttra" på för mycket, dock har jag lärt mig under tävlingens gång, att man kan få i hop mycket mer än vad man tror på en LO.


Vad är din stora "passion" just nu? Just nu är chalken min "heligaste" scrapp hjälpmedel, den kan jag inte vara utan, jag tycker också det blivit lite spännande att våga riva sönder lite här o där, något jag lärt mig under tävlingens gång.


Vad tyckte du om denna tävling?? Tävlingen tycker jag har varit såååå rolig, den har givit mig inspiration samt har jag lärt mig massor av att titta på andra och hur de gör mm. Jag önskar mer än gärna en fortsättnig, det enda jag funderar på är om man skulle haft någon form av jury om inte annat som kompliment.

Presentation 3:e plats...



Namn / nick ?? Emma Lång/ScräpEmma


När började du scrappa??? April 2008


Vad fick dej att börja??? Jag har alltid gillat papperspyssel, och hade länge funderat på detta med scrapbooking, men inte tagit mig tid eller råd att sätta igång. Gjorde det nog mer märkvärdigt än vad det är... Sedan gjorde en av mina bästa vänner ett album till sin mammas jämna födelsedag, och då såg jag att det där kan ju även jag göra...


Vad tycker du är roligast med att scrapp?? Helt klart själva stunden jag sitter (eller eg står) och skapar. För mig är det det som är grejen, och också anledningen till att jag inte är mycket för att digiscrappa.


Hur skulle du förklara din scrapstil? Oj, det kan jag inte... Annat än att den är humör- och känslostyrd. Och ganska enkel, när det gäller material: även om jag gärna vill göra en detaljrik LO, med mycket material, så blir det sällan så, i slutändan.


Vad är din stora "passion" just nu? Att klippa vanliga 12"x12" ark, så de får roligare form...


Vad tyckte du om denna tävling?? Jag tycker det har varit jättekul, och det har varit så roliga kit, till lagom pris, att jobba med: en del var svårare än andra, precis som det ska vara. Det har också varit bra att man har haft en hel månad på sig att göra sitt bidrag. Det enda negativa jag känt är att det kändes lite långdraget mot slutet, men det kan mycket väl ha varit en kombination av att poängjakten led mot sitt slut, samtidigt som sommaren gjorde sig påmind, med vackert väder och tusen göromål ;) Nu kommer det däremot att kännas väldigt tomt.

Vinnarna i LO-kategorin...

Då har vi kommit fram till presentationen av vinnarna i LO-kategorin. GRATTIS!! JAAAAA det är faktiskt så att vi har två 1:or och två 3:or. Otroligt men sant, efter 5 deltävlingar.



Därför blev det lite fördröjt med att avslöja vinnarna, jag ville vara överens med båda hur vi skulle göra med priset. Men båda tyckte att - Vi delar på första priset. Därför fick vi lotta om väskan och den andra får ett presentkort. (lottningen ser ni längre ner)



Som sagt två 3:or blev det också, och presentationen om dom två kommer imorgon.....



Så här medanför ser ni presentationen av två otroligt duktiga scrappare. Ett STORT GRATTIS till er båda två.



Det har varit det roligaste jag gjort inom scrapbookingen, att lärt känna er ALLA duktiga scrappare på ett annat sätt. Ni har inspirerat mej och säkert många andra också. Att visa er stora kreavitet, vad man kan göra med samma material. Och att inget är rätt och inget är fel.



ETT STORT TACK TILL ER ALLA SOM VARIT MED I POÄNGJAKTEN.

Presentation nr. 1



Namn / nick?? Sophia Lindgren / kurrebo


När började du scrappa??? Sensommaren -06.


Vad fick dig att börja scrappa?? Min yngsta dotter var då dryga halvåret (och jag hade nyss skaffat en ny digital systemkamera ), så jag hade massor av fina foton som jag ville göra någonting med. Hittad scrapbookingen och blev sen "fast i träsket", haha ; )


Vad tycker du är roligast med scrapbooking?? Allt! Ibland känns det redan när jag fotograferar , att det här kommer att bli bra till en LO. Ibland är det det sociala med alla scrapträffar och härliga vänner jag fått genom scrappandet. Ibland det rent "taktila" i att få riva i papprena, chalka ...att se LO´n växa fram. Att få utlopp för kretiviteten .


Hur skulle du beskriva din scrapstil?? Lite åt shabby chic-hållet kanske. Gillar ett rivet och slitet utseende, spetsar, gärna en hel drös med blommor och mycket chalk! Har dessutom kommit på att jag skapar som bäst när jag har lite press på mig.


Vad är din stora "passion" just nu?? Får nog säga minirosor, spets och embossa på OH-papper.


Vad tyckte du om denna tävling?? En super-rolig och härligt utmanande tävling. Perfekt med ett tema för varje deltävling och att kittet varje gång innehöll något helt otippat! Ex . hönsnätet eller nylonstrumpa. Det gav verkligen huvudbry till en början, men var sen riktigt roligt att använda!Något negativt då...? Kanske att man skulle vara hårdare på att alla följer temat. Att de som röstar inte bara ser till en snygg LO, utan oxå att de följt temat.

Presentation nr.2



Namn / nick ?? Annette Johansson / glaha





När började du scrappa??? Hösten 2005



Vad fick dej att börja??? Var i aug iväg gjorde en äreport till en kompis bröllop och när vi var där frågade en annan kompis om det inte fanns någon som ville följa med henne på kurs, (Scrapbooking) hon kunde lika gärna frågat om något annat, jag var sugen på att göra något denna höst. När hon sen sa att det var med foto, var detta ju så spännande, köpte min första digital kamera aug 2002 och inte framkallat nästan några kort sen dess.



Vad tycker du är roligast med att scrapp?? Tror det bästa med scrappingen är att jag får bevara mina minnen på ett speciellt sätt. Kan planera en lo redan när jag går och fotar, att fundera på hur upplägget ska bli. Kan vakna mitt i natten och -jaaaa, nu har jag det! Och naturligtvis när man får bekräftelse av andra att det där gjorde du bra.=)



Hur skulle du förklara din scrapstil? Den varierar men oftast står den för att jag har många foto. Tycker att korten ska tala mer på lo, än dekorationerna. Vill att korten ska komma fram.



Vad är din stora "passion" just nu? Min passion just på sommaren är väl fotografering, (det är tiden jag scrappar minst).... men när det gäller scrappingen som jag tror att du menar är nog att riva i papper och få papperna att se gamla ut. Sen blommer i mängder=))



Vad tyckte du om denna tävling?? Det här har bara varit possitivt och roligt, jag som scrappar med många kort har fått tänka om. Jag som tycker att korten ska tala mer än dekorationerna har fått tänka om och det är väl det som jag gillat mer än något annat att man får tänka i nya banor. Sen när man har slagit knut på sig själv och så har det bara lossnat. Och få se vad andra har gjort med sina saker, så har man fått nya aha upplevelser.... så kunde jag gjort. Efter den här tävlingen kan jag känna att jag skulle kunna tänka mig att köpa fler månadspaket för att kunna scrappa mer på det viset. Att välja kort efter papper....som det varit nu. Har bara possitivt att säga, det har varit super kul och skulle det bli fler tävlingar liknande det här så hänger jag på direkt.

Lottningen..

Eftersom det var två vinnare så lottade jag (vilket vinnarna kom överens om) vem som skulle få väskan. Så här kommer några foton från lottningen, passade på igår när Malin kom för att hämta sin vinst så det var fler vittnen.






..................................................den GLADA vinnaren av väskan..........................................................


tisdag 23 juni 2009

Vinnaren i KORT- kategorin !!!!!

NU ska jag be att få presentera VINNAREN i kort-kategorin!!! Ett STORT GRATTIS till Malin. Hon har varit otroligt kreativ med olika vikningar och fått med alla grejer i alla deltävlingar.

Så kommer en liten presentation av henne, tror säkert att många känner igen henne från olika forum och så har hon ju en fin blogg. Kolla HÄR.


Namn / nick: Malin "Chalin" Holstad

När började du scrappa??? Det var nog hösten 07 som jag började på allvar.


Vad fick dej att börja??? Jag har alltid pysslat med något, men teknikerna har varierat. Allt från att spela instrument till att virka och bygga möbler. Hade länge velat ge mig på att göra dessa fina albumsidor till foton, men det har verkat för krångligt. För krångligt att sätta sig in i allt, att hålla reda på vad som är syrafritt och behöva en massa special saker. Men jag visste med säkerhet att när jag väl börjat så skulle jag vara FAST! Och fast blev jag. Gick en liten kurs på tre gånger där man fick lära sig det grundläggande om materialen och skapa några LO. Och som sagt, sedan var det kört. Och det var i samma veva som jag började korttillverknngen lite mer på allvar. Hade gjort några innan, men bara med färdiga stickers och sådant. I början gjorde jag nog som ganska många andra, köpte saker mer än jag scrappade.


Vad tycker du är roligast med att scrapp?? Åh, vad svårt. Jag får ju mest prestationsångest när jag ska börja.....Däremot planerar jag en massa LO, men som aldrig blir av. Fast det allra bästa är nog när den är färdig, och jag är nöjd med den. Därför tycker jag nog att det är lättare att altra eller göra kort. Det känns som att då spelar det lite mindre roll och jag kan testa lite mer olika saker. Tycker det är rätt så rogivande att sitt och färglägga stämpelmotiv. Jag använder mig mest och helst av distresser och Tombow-pennorna.


Hur skulle du förklara din scrapstil? Väldigt varierande. Men oftast blir det ganska enkelt, men jag testar gärna både nya tekniker och olika stilar.


Vad är din stora "passion" just nu? Nya stämplar :). Annars håller jag just nu på med olika vikningar. Både för att göra kort och andra små pysselprojekt som tex, album och lådor.


Vad tyckte du om denna tävling?? Det var riktigt skoj. Fick testa på att göra lite som jag nog inte skulle gjort i vanliga fall. Lite svårt att använda så mycket saker till ett enda kort =) just för att jag inte brukar det.


Än en gång GRATTIS Malin och TACK för att du var med. Här ser ni hennes alla alster i denna tävling.






måndag 22 juni 2009

Röstningen avslutad MEN inte klart!!!!!

TUSEN, TUSEN TACK till er ALLA som varit med i poängjakten. Ni var 31 st från första början och 19 st var det som avslutade hela tävlingen.

Ni har varit så otroligt kreativa, jag tyckte att denna gång - har jag nog gjort det lite för svårt kanske. Men näääädå ni lyckades att skrapa ihop alla poäng. Var så otroligt spännande varje gång att se era lösningar. NI är så OTROLIGT DUKTIGA.

Men att det skulle bli såhär jämnt hade jag aldrig trott. Det är därför som inte det är riktigt klart ännu. Jag har lite jag måste lösa innan ni får slutresultatet. Och jag skulle vilja ha en liten "interjuv" med vinnarna också. Så ni får veta lite mer om den som vunnit...

Så ni får snällt vänta några dagar till, lovar att skynda på med besluten. Vill diskutera med dom delaktiga i frågan.

söndag 21 juni 2009

Sista timmarna för röstning

Nu är det inte många timmar kvar tills det är avgjort vem som vinner POÄNGJAKTEN.
Ni som inte hunnit rösta, skynda er längre ner i inläggen och kolla in alla tävlande. Rösta kan ni göra ända fram till midnatt..

Igår satt jag äntligen och scrappade, är faktiskt snart 2 månader sen jag fick sitta i lugn och ro. Det var riktigt kul, gjorde faktiskt 3 st LO:er igår. Alla efter skisser i Svenk Scrapbookings CC.

Här är en sen C tog sin examen i London. Fotot är i sepia, mörkbrun cardstock, Titeln utskriven på "sillen", Prima Marketing, Say it in Chrystals - Swirls, blommor och blommor, ric-rac band, och lite bling.

Har fått förfrågan vad typsnittet heter, det är FREEBOOTER. Fler LO kommer en annan dag.

fredag 19 juni 2009

Midsommar !!!!

Nu ska det firas Midsommar igen free image hosting , och som vanligt så ska det ju vara lite regn free image hosting. Men vad gör det??? Det är ju CC (cybercrop) på


med en massa härliga skisser att jobba efter. Ett väldigt fint upplägg denna gång tycker jag. Jag är med och sponsrar barntävlingen denna gång och har ett erbjudande till er alla också.

Kolla in på forumet (klicka på bilden) och se hur många skisser ni hinner med den vara hela nästa vecka också..

.......................................................................TREVLIG MIDSOMMAR!! .................................................

tisdag 16 juni 2009

POÄNGJAKTEN......

Då har vi kommit till "The End" på denna tävling, så klart har vi det mest spännande kvar. Att rösta i sista deltävlingen. Och få avslöja vinnaren, som jag hade tänkt göra efter Midsommar. Hade tänkt få presentera dom lite närmare här i bloggen. Så nu vill jag att ni alla hjälper till att påminna hela scrapvärlden att RÖSTA.



Och då gör man så här: Skickar ett mail till tantscrappa@gmail.com , skriver vilka (3 st i LO-kategorin OCH 2 st i Kort-kategorin) man tycker har löst denna uppgift bäst i ämnesraden. Och ALLA får rösta. Så det hoppas jag ni gör. Röstningen avslutas den 21/6 kl.23.59.



Och denna deltävling gick ut på att skapa något maskulint, jag plockade ihop ett svårt kitt (tyckte jag). t.ex. 8 olika papper, band, låsbrickor, hönsnät, miniskruvbrads mm. Så nu är det er tur att granska alla, och rösta på dom ni tycker löst uppgiften mest kreativt.... Så här såg kittet ut.

POÄNGJAKTEN, LO-kategorin......del 5.

..................................Delad 8:e plats. http://stokk-eyovine.blogspot.com/


............................................................5:e plats Lonni


........................................Delad 7:e plats http://essmos.blogspot.com/


........................................ 3:e plats http://karinsscrapblogg.blogspot.com/


.................................... Delad 4:e plats http://irenkurtsson.blogspot.com/


.................................... Delad 8:e plats http://scrapemma.blogspot.com/


........................................ Delad 7:e plats http://cafo54s.blogspot.com/


....................................... 1:a plats http://annettejohansson.blogspot.com/


........................................ Delad 7:e plats http://awirahl.blogspot.com/


......................................... 6:e plats http://ingeborgsscrap.blogspot.com/


......................................................... Delad 4:e plats Ann


.................................. 9:e plats http://www.alexandras-scrap.blogspot.com/


.................................... Delad 7:e plats http://soffipropp79.blogspot.com/


............................................ 2:a plats http://kurrebo.blogspot.com/





Detta är alla bidragen i Lo-kategorin, så skynda in och rösta nu. Skicka ett mail till tantscrappa@gmail.com och rösta på dina 3 favoriter.

Ett STORT lycka till, till ALLA deltagarna !!!!!

Poängjakten, del 5 Kort-kategorin.

.......................................................4:e plats http://mahlin78.blogspot.com/


.........................................................2:a plats http://chalinspysselblogg.blogspot.com/


......................................................... 3:e plats http://stinaslillakrypin.blogspot.com/


..........................................................5:e plats http://www.tesslan6.blogg.se/


....................................................... 1:a plats http://tessalonikes.blogspot.com/


Detta är alla bidragen i Kort-kategorin, så skynda in och rösta nu. Skicka ett mail till tantscrappa@gmail.com och rösta på dina 2 favoriter.
Ett STORT lycka till, till ALLA deltagarna !!!!!

söndag 14 juni 2009

NU ÄR ALLA BANDEN INLAGDA I BUTIKEN, OLIKA MÖNSTER OCH FÄRGER!!!



torsdag 11 juni 2009

Banden har anlänt!!!


Pärlflossen ligger inne i butiken, och alla dom andra kommer under helgen.
Ska åka och lämna lilltrollet imorgon...

måndag 8 juni 2009

Bandleverans på väg....

Äntligen har jag fått klart med leverantören efter en hel del strul, men nu är dom på väg... Och i massor av färger..








LinkWithin

Related Posts with Thumbnails